Proiect Educational

Fiecare persoana din cadrul gradinitei joaca un rol esential in asigurarea bunastarii si dezvoltarii copiilor!

Gradinitele noastre au fost construite pentru copii, pentru parinti si pentru educatori. Am prevazut toate mijloacele necesare pentru ca fiecare sa se simta bine in spatiul in care isi desfasoara activitatea, pentru a creea o ambianta calduroasa si care sa inspire incredere.

Parintii ne incredinteaza o misiune foarte frumoasa de a primi, sustine si pune umarul la dezvoltarea copiilor lor, de la varste cat mai fragede. Consideram ca implicarea lor este esentiala pentru evolutia copilului, acesta fiind si unul dintre cele 8 angajamente ale proiectului nostru educational.

Profesionistii nostri lucreaza in fiecare zi cu entuziasm pentru a asigura copiillor cele mai bune conditii de viata si de dezvoltare. In gradinitele noastre totul este pus la punct astfel incat copii sa se simta cat mai bine si sa poate evolua, fiecare in ritmul lui. Datorita unui proiect educational bazat pe nevoia de repere a copilului, facem tot posibilul ca acesta sa ajunga sa cunoasca lumea, beneficiind insa de un mediu unde primeaza securitatea afectiva.

Fiecare locatie La Maison Bleue este dotata si amenajata pentru a asigura buna desfasurare a activitatilor zilnice, pentru o dezvoltare armonioasa a copilului. Propunem activitati diversificate si inovative pentru momentele de joaca si de descoperire, astfel incat copilul sa devina autonom si sa evolueze in ritmul sau.

De exemplu, activitatea “Teatru in imagini” permite dezvoltarea imaginatiei si a memoriei. Activitatea “In gradina” este un alt proiect inovator al carui scop este dezvoltarea copiilor si urmarirea schimbarilor din gradina pe parcursul celor 4 anotimpuri. Acest lucru ii ajuta pe copii in dezvoltarea psiho-motorie dar si sa descopere beneficiile activitatilor in aer liber.

Colaborarea intre parinti si educatori ne-a permis sa conturam un program tip al unei zile din gradinita, astfel incat sa va putem prezenta viziunea si derularea activitatilor zilnice.

Bun venit in gradinita La Maison Bleue !

Principiile noastre:

  1. Sa asiguram securitatea afectiva a copilului
  2. Sa stabilim o relatie de incredere cu parintii, usurand separarea de mediul familial
  3. Sa garantam o ingrijire adaptata nevoilor fiecarui copil
  4. Sa favorizam dezvoltarea copilului, autonomia sa, sprijinindu-ne pe resursele personale, competentele si abilitatile lui
  5. Sa sustinem copilul in recunoasterea emotiilor sale, a intereselor si a dorintelor lui
  6. Sa sprijinim copilul in adaptarea la viata de grup si socializare
  7. Sa favorizam implicarea parintilor in viata gradinitei
  8. Sa sustinem echipele de educatori in dezvoltarea carierei