Proiectul educativ La Maison Bleue

Cele 8 priorități ale noastre

1 – Să-i oferim copilului securitate emoțională

2 – Să stabilim o relație de încredere cu părinții

3 – Să garantăm fiecăruia atenția adaptată nevoilor lor

4 – Să promovăm dezvoltarea copilului, autonomia acestuia, bazându-ne pe resursele, abilitățile și capacitățile sale personale

5 – Să susținem copilul în recunoașterea emoțiilor, intereselor și dorințelor sale

6 – Să introducem viața de grup și socializarea

7 – Să implicăm părinții în activitățile de la grădiniță

8 – Să sprijinim echipele

Abordarea centrată pe dezvoltarea copilului

Proiectul educativ La Maison Bleue a luat naștere prin asocierea, pe de o parte, a practicii în domeniu și, pe de altă parte, a unei intense reflecții pedagogice. O viziune inovatoare și unică axată pe dezvoltarea copilului.

Bine ați venit la La Maison Bleue!

Proiectul educativ a fost scris și gândit de Antonia Ryckbosch, cofondatoare a La Maison Bleue.

Având studii de puericultură și experiență de directoare și coordonatoare a structurilor pentru copii mici, Antonia se bazează pe lucrările departamentului pedagogic condus de Pierre Salesne, psiholog specializat în copilărie timpurie și terapeut pentru copii.

Pentru starea de bine și dezvoltarea copiilor, toată lumea are un rol esențial în La Maison Bleue!

Grădinițele noastre au fost create pentru copii, pentru părinți și pentru profesioniști. Cu tot ceea ce este esențial pentru ca fiecare să se simtă bine în spațiul său, pentru ca atmosfera să fie caldă și să emane încredere.

Părinții ne încredințează frumoasa misiune zilnică de a însoți, susține și dezvolta copiii de la cea mai fragedă vârstă. Considerăm că participarea lor este esențială pentru copil și evoluția acestuia, acesta este unul dintre cele 8 angajamente ale proiectului nostru educativ.

Proiectul educativ La Maison Bleue își propune să definească coeziunea în îngrijirea copiilor, astfel încât să fie respectate principiile de bază, necesare construcției lor psihice și dezvoltării lor.

În plus, fiecare creșă La Maison Bleue este dotată și mobilată pentru bunăstarea zilnică, astfel încât copilul să se poată dezvolta într-un mod liniștitor. Pentru timpul de joacă și descoperire, le propunem copiilor numeroase activități diversificate și inovatoare, astfel încât aceștia să devină independenți și să se dezvolte în ritmul lor.

Noi, profesioniștii, lucrăm cu entuziasm în fiecare zi pentru a asigura cele mai bune condiții de viață și dezvoltare copiilor.

În grădinițele noastre avem tot ce trebuie astfel încât copiii mici să se simtă bine și să se poată dezvolta în ritmul lor. De asemenea, datorită unui proiect educativ bazat pe nevoia copilului de repere, facem tot posibilul pentru ca acesta să se poată deschidă către lume aflându-se într-un mediu în care se simte liniștit.

Proiectul educativ La Maison Bleue este bazat pe activitatea unor specialiști de renume în puericultură, cum ar fi:

    • Bowlby și lucrările sale despre atașament
    • Spitz și hospitalism
    • Winnicott și nevoia unui mediu suficient de bun
    • Dolto și lucrările sale despre copii, ca actori ai dezvoltării lor

Aplicarea unui proiect comun în toate creșele și grădinițele La Maison Bleue este un punct forte care promovează coerența, armonizarea și aprofundarea practicilor profesionale.

Prin urmare, veți găsi toate aceste puncte forte în grădinița franceză Maison Bleue din București.

O zi la grădiniță

Colaborarea dintre părinți și profesioniști ne-a permis să stabilim o zi obișnuită la Maison Bleue, pentru a ne prezenta viziunea și cursul vieții la grădiniță.

Un mediu de viață echilibrat înseamnă și zile bazate pe ritmul nevoilor fiecăruia. De la sosire până la plecare seara, există un timp pentru toate.

Așa că vă prezentăm organizarea unei zile obișnuite la Maison Bleue, grădinița și creșa franceză din București:

08:00 – 09:00 – Bun venit și despărțire
09:00 – 10:30 – Începerea activităților
10:30 – 11:00 – Ora de gustare și pauză
11:00 – 12:30 – Activități și lecții de engleză*
12:30 – Prânz pentru programele respective
14:00 – 16:00 – Somn sau activități în funcție de vârstă și nevoie
16:00 – 16:30 – Gustare
16:30 – 18:00 – Jocuri în aer liber și/sau activități și plecări

* Engleza este predată de la grupa mică de grădiniță.

Programul poate varia în funcție de zi și de activitățile planificate.

Exemplu de activități inovatoare pentru copiii dumneavoastră

Datorită echipelor reactive și creative din creșele sale și de la sediul central, La Maison Bleue integrează activități exclusive în proiectul său educativ. Așa a fost conceput „setul” de Chei, care vor stimula conștientizarea și curiozitatea copiilor.

Conceput în Franța, acest concept s-a dezvoltat imediat și în grădinița noastră franceză din București.

Poveste povestită la La Maison Bleue România

Ateliere pentru copii, momente de dialog cu părinții, fișe tehnice specifice pentru profesioniști.

Atelierul de grădină de legume este un program educativ inovator care ajută la dezvoltarea celor 5 simțuri ale copiilor oferindu-le experiențe noi în interior și în exterior!

Atelierul de gătit este un moment așteptat de toți copiii. De fapt, în fiecare săptămână în creșa și grădinița dumneavoastră din București, copiii dumneavoastră participă la crearea unei rețete delicioase.

Tort, plăcintă, pizza, este întotdeauna o delectare.

Venind din Japonia, kamishibai sau „teatrul în imagini” vă permite să spuneți o poveste derulând ilustrații. Această animație le oferă copiilor interes pentru lectură și le dezvoltă imaginația și participarea.

Un mod original de a dezvolta memorarea și concentrarea.

Învățând comunicarea gestuală, în sfârșit adulții și copiii se pot înțelege mai bine! Un atelier care promovează dezvoltarea limbajului copiilor și întărește legătura cu părinții.

Creșa și grădinița noastră din București pun un mare accent pe comunicare.

Un atelier conceput de profesioniștii La Maison Bleue pentru a întâmpina mai bine și a ajuta părinții să experimenteze viața copiilor lor la grădiniță.

Ateliere cu copii, cafea și gustări pentru părinți, întâlniri tematice cu un specialist sau cu echipa, petreceri și momente importante pe tot parcursul anului.

Părinții, primii noștri parteneri, sunt invitați să participe activ la viața grădiniței noastre.