Activitati Inovatoare

Un set de activitati inovatoare

Datorita experientei si creativitatii profesionistilor nostri, echipa La Maison Bleue a integrat in proiectul educational un set de activitati exclusive, inspirate din realitatile creselor noastre. Astfel a aparut setul de activitati denumite “Chei”, ce isi propune sa stimuleze dezvoltarea si curiozitatea copiilor.

Activitatea – Cheie “Teatru in imagini”

Venit din Japonia, “kamishibaï” sau “”teatrul in imagini, permite derularea unor imagini ilustrate in timpul unei povesti. Aceasta animatie trezeste gustul de lectura, dezvolta imaginatia si implicarea copiilor. Este de asemenea o modalitate originala de a dezvolta capacitatea de memorare si concentrare.

Activitatea – Cheie “In gradina”

Aceasta activitate cuprinde ateliere pentru copii, momente ce ii implica pe parintii, dar si fise tehnice specifice pentru educatori…Ea presupune un program pedagogic inovator care permite dezvoltarea celor 5 simturi ale copiilor, dandu-le posibilitatea de a experimenta, atat in interior, cat si in exterior!

Activitatea – Cheie “Vorbeste cu doua maini”

Adultii si copiii se pot intelege mai bine invatand sa comunice prin gesturi! Aceasta activitate favorizeaza dezvoltarea limbajului celor mici si intareste legatura cu parintii.

Activitatea – Cheie “Clubul parintilor”

Aceasta activitate a fost gandita de catre educatorii La Maison Bleue pentru a implica mai mult parintii in lumea copiilor din gradinita. Astfel propunem ateliere impreuna cu copiii, reuniuni in cadrul carora parintii pot bea o cafea impreuna sau lua o gustare, intalniri tematice cu un specialist sau cu membrii echipei, sarbatori organizate pe tot parcursul anului. Parintii sunt cei dintai parteneri ai nostri si sunt invitati sa participe cat mai activ la activitatile noastre.